ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПО СЛУЧАЙ

24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

Уважаеми дами и господа,

Уважаеми учители и ученици,

Уважаеми просветни и културни дейци,

     24  май   е   възторжен  и  паметен  ден, в който всички заедно почитаме  силата  на  просветата и се прекланяме  пред  магическата  мощ  на писмото и четмото. За мен е чест, да Ви поздравя по повод този светъл празник-  Деня на българската просвета и култура и славянската писменост!

     ”Върви народе възродени, към светла бъднина върви ” – това са думи, които всеки българин знае от момента на пристъпването на училищния праг, и които носи в сърцето си, докато е жив. 24 май е празник, символизиращ  достойнството, традицията и духовността на българина. Достойнство, защото на този ден честваме азбуката, която сме дали на света, и която дава на нас самочувствие и културна независимост за “вси славяни”. Този празник ние честваме вече повече от 200 години- ето това е традиция! Духовност, защото това е празник на културата и науката, и на онези хора, които възраждат нацията, и които възпитават бъдещите поколения!

     По своя културен размах, делото на Кирил и Методий има не само национално значение – то е част от световната културна съкровищница! Това е достойнство и гордост, българско самочувствие и възход!

     На всички Вас пожелавам  здраве, професионални успехи и самочувствие, с което да предавате на идните поколения своите знания, душа и любов! Гордейте се със своята просветна мисия и пазете живо пламъчето на българщината!

     А Вие, ученици, бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! Бъдете горди  със своите знания и стремежи! Бъдете отговорни млади българи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ ОбС-ВЕЛИНГРАД

                                                                                           инж.Бельо Мандраджиев

Коментарите са изключени!