Наградени в „Надмощие на духа“

За 7-ма поредна година фондация „Старт“ и Агенцията за хора с увреждания организираха фестивал за млади таланти. На  тазгодишния форум домакин бе Велинград. „Град при“  на конкурса грабна пианистката Елица Стефанова. Третото място бе за Полина Шибаева от Русия. Първи подгласник на победителя бе Ейуп Айлар от Турция , първото място бе за българина Николай Захариев.

    Гост изпълнители на фестивала бяха Ваня Вецова от Велинград, Вася Попова и Ивайло Донков от „Гласа на България“ и Искрен Пецов от „Латино партизани“. Със свои изпълнения на сцента на пл. „Николай Гяуров“ се представиха и велинградските таланти от ФАНПТ „Чепино“ и КСТ „Импулс“. 24-ма участника представиха свои изпълнения , а към почетния състав на журито се присъедини и художественият ръководител на ДЮВИШ „Звънче“, композитор и текстописец Иван Казалиев.

    Фестивалът се осъществи  благодарение на фондация „Старт” , Агенцията за хора с увреждания и община Велинград. Медиини партньори на събитието бяха Българска национална телевизия, Българско национално радио, Национално издателство за образование и наука ”Аз Буки”, Радио 1 Велинград, Вестник Темпо, Телекабел ТВ, Фолк Радио Наздраве и Фокс Радио БГ.

    Организаторите благодарят за съдействието на Министерство на културата, Министерство на здравеопазването, Национална музикална академия, Национален алианс за социална отговорност – НАСО, Руски информационен център, „Арс Диджитъл студио“, както и на АЕЦ Козлодуй, Винзавод Асеновград, Кока-Кола Хеленик, хотел “Здравец”, общините Враца и Варна и на Сейфетин Шекеров – Сефо.

Коментарите са изключени!