Жителите на Община Лавайе очаровани от Велинград

           Кметът на Община Велинград Иван Лебанов се завърна от визитата си в аржентинската провинция Мендоса. Там той бе посрещнат в община Лавайе от кмета  Роберто Риги. Велинград бе представен от градоначалника, като бе прожектиран и филма „Джон Лоутън представя Велинград“. Иван Лебанов се е срещнал с българската общност в аржентинската провинция, като представител на туристическата сфера у нас.

          С кмета бяха и посланика на Аржентина в България Н.пр. Максим Гайтанджиев, както и режисьорът Иван Ничев. Ничев представи свои три филма, като посланик на културата на България, като великолепния „Българска рапсодия“ остави публиката разплакана, споделя Лебанов.

          Официалната премиера на фирма предстои да бъде показана в България в края на месеца. Градоначалникът разказа и своите впечатления от добрата социална политика на държавата Аржентина, от благоприятното й отношение към социално слабите и грижата й към безработните. В допълнение жителите на община Лавайе са останали очаровани от филма за Велинград, природните дадености на града ни, както и удивителните способности на минералните извори на спа столицата.На финала общините Велинград и Лавайе подписаха споразумение за евентуално бъдещо побратимяване, чиято цел е положително взаимодействие на страните в сферата на култура, туризма,  икономиката и други. Аржентинската страна желае да представи и свое участие на велинградски празници на културата 2015.

Коментарите са изключени!