ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

          УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА, ПИСАТЕЛИ, ЖУРНАЛИСТИ, ТВОРЦИ ОТ ВСИЧКИ СФЕРИ И ПОКОЛЕНИЯ –  ИСТИНСКИ БУДИТЕЛИ НА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ!

        Позволете ми най-сърдечно да Ви поздравя с Първи ноември – Деня на народните будители!

      Празник на нашата  историческа памет, на националното ни самочувствие и съзнание – празник на българския дух!

        В ден като днешния ние отдаваме дължимото, оказваме своята почит към онези заслужили българи , които през вековете са дали и дават приноса си за запазване и издигане на българската духовност, а с това и на цялата ни нация!

       Вие сте хората, които градите устоите на българщината, Вие сте личностите, даващи  ни културна идентичност,  Вие сте тези, чиито ежедневен труд гради духовния просперитет на България!

       Безспорен е приносът Ви за достойното ни представяне в обединена Европа – с богати културни традиции, със завидни знания и умения, със самочувствие и оптимизъм!

       Днес националният ни дух има нужда от Вашата подкрепа, децата ни разчитат на Вашия професионализъм – за израстването им, за съхранението на богатото ни културно – историческо  наследство, за създаване на истинска съкровищница от българска култура и традиции!

      Затова позвелете ми да Ви пожелая  здраве, лично щастие, търпение, мъдрост и успехи в усилията Ви да съхраните  и развивате  културата и възрожденския дух на българския  народ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !

ИВАН ЛЕБАНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД

Коментарите са изключени!