Велинград е домакин на световен форум и състезание по таекуондо

      Днес от 11.00ч., в конферентна зала на хотел „Здравец“ официално  се откри Втори световен форум по таекуондо от поредицата „Джи До Куан“ по програма „ЕРАЗЪМ”. Официален гост бе заместник-кметът г-н Сергей Кичиков, който приветства гостите и пожела успех на всички участници.

    Състезанието ще започне на 09 януари от 10.00ч. в зала „Здравец“ на хотела и ще продължи цял ден до вечерта. Организатор е Николай Главчев  от клуб „Джи До Куан“ от Българската федерация по таекуондо.  В състезанието взимат участие отбори от:

     Гърция с треньор Леонидас Писпирингас, Сърбия с треньор Небойша Анджелкович , Македония с треньор Ацо Атанасов, Украйна с треньор Сергей Скарповски, Беларус с треньор Рустем Хайшутдинов, Литва с треньор Вигентас Пундзевициус, Русия с треньор Сергей Юрчик , Молдова с треньор Олег Перфилов, а Обединени Арабски Емирства участват с националния  си отбор,чийто  треньор  е Абдула Алмаазми.

     Лагерът се провежда от Атанасиос Тсионпануглу, който е гранд майстор (VIII Дан) по таекуондо. Във форумът  и състезанието взимат участие деца, юноши, жени и мъже. Първенците ще получат медали, а  най-добрия отбор ще бъде награден с купа.

Коментарите са изключени!