ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ОТ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ВЕЛИНГРАД

ПЛАМЕН ХАДЖИЕВ

ПО СЛУЧАЙ

               НАЧАЛОТО НА НОВАТА УЧЕБНА 2020- 2021 ГОДИНА

Уважаеми ученици, учители и  директори,

Уважаеми родители,

     От името на Общински съвет-Велинград и лично от мое име най-сърдечно Ви поздравявам с откриването на новата учебна 2020- 2021 година!

Началото на новата учебна година среща вълнението на учениците с новите условия на живот, които се промениха внезапно и без да имаме предварителен план за това. КОВИД- 19 ни връхлетя със светкавична скорост, но точно тук идва и нашата отговорност да приемем пандемията, контролирайки емоциите си и изключвайки всякаква паника! Тази отговорност пада върху плещите на родителите на крехките първолаци, върху всеки един родител, ученик, учител, директор!  Но ако следвате един добър план, какъвто вярвам, че всяко наше училище има, то от кризата ще излезете по-гъвкави, много по-силни,  способни да посрещате предизвикателства, по-дръзновени и целеустремени! Началото на новата учебна година винаги е вълнуващ път-  ново празнично стъпало нагоре. Сега повече от всякога катерим стъпала, търсим решения, улавяме възможности, нови идеи, нова енергия, нови инструменти  и подобряваме значително уменията си, защото сме изправени пред предизвикателство! Ето защо, първо Ви пожелавам здраве, а след това сили, воля, амбиция, порив и мечти! Имайте широки сърца и добри очаквания, нестихващ възторг и  светлина в делата Ви!

Скъпи ученици,

Пожелавам Ви ползотворна учебна година, изпълнена с вяра и любов към познанието! Нека трудностите не Ви плашат! Желая Ви от сърце здраве и сила, упоритост и стремеж! Търсете новото, интересното, полезното и красивото. Бъдете здрави и честити,  благополучни и  питащи, търсещи, знаещи, можещи и получаващи- знания, късмет, идеал и достойнство!

Уважаеми учители,

Вашата мисия, както всяка година е най-отговорната и най- благородна, а именно да развиете у нашите деца най-светлите символи- образование, духовност,  интелект  и да ги научите как да ги съхраняват! С преданост и отговорност следвайте своя път. Бъдете здрави и се радвайте на успехите на Вашите възпитаници! Благодаря Ви за усърдния труд! Желая Ви сила на духа и воля, непоколебимост, доброта и мъдрост!

Уважаеми родители,

И на Вас пожелавам издръжливост, хъс и самоувереност, за да може неотлъчно да подкрепяте своите деца, докато те търсят светли пътища за реализиране на всички свои амбиции! Докато израстват с оптимизъм и самочувствие, без страх от обстоятелствата, те се нуждаят от Вашата ревностна подкрепа, любов и защита!

Пожелавам Ви много здраве и успех!

На добър час!

Председател на ОбС-Велинград…………………………

                                      /Пламен Хаджиев

Коментарите са изключени!