Слово

Уважаеми дами и господа,

Скъпи съграждани и гости на Велинград,

 

На прага сме на едни от най-емоционалните празници в културния календар на Велинград. В първата събота на месец юли по традиция отбелязваме с тържествена сесия началото на празниците в нашия град.

Без да се връщаме далеч назад в историята, трябва да отдадем дължимото уважение към всичките градоначалници, общественици, културни и просветни дейци, които поставиха началото на Велинградските празници на културата и благодарение на чийто труд и вдъхновение нашият град се развива като едно привлекателно място за бъдещите поколения, като един истински, европейски град. Ние се стараем да бъдем достойни техни последователи и да спазваме идеалите, които те ни завещаха.

Искам да поздравя всички наши културни дейци, удостоени с наградите за принос към културата в Община Велинград и да им пожелая много здраве и още творчески успехи. Уважаеми дами и господа, приветствайки Ви с откриването на Велинградските културни празници, искам да Ви пожелая освен здраве и много воля, много вдъхновение и амбиция  за работа за развитието на града ни.

Убедена съм, че всички ние желаем доброто бъдеще на Велинград и работим за това.

Честит празник!

 

Дияна Кехайова

Председател на Общински съвет Велинград

Все още няма коментари.

Leave a Reply