Велинград представен като туристическа дестинация на високо ниво в Москва

     На 25 февруари в българското посолство в Москва се проведе кръгла маса за развитие на българо-руските отношение в областта на туризма. Кметът на Велинград д-р Костадин Коев присъства на този форум по покана на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград и бе придружен от председателят на сдружението Златко Златанов. Д-р Коев представи пред повече от 200 участници възможностите на Велинград като целогодишна дестинация за руски туристи, а г-н Златанов отговори на задаваните от руски туроператори и профсъюзни деятели въпроси от професионално естество. Руските медии проявиха голям интерес към СПА дестинацията и велинградските представители дадоха интервюта за федерални и местни телевизии.

Целта на кръглата маса бе набелязването на мерки за увеличаване броя на руските туристи към България, а интересът на Русия е не само към морските ни курорти, а и към балнео, СПА, културни и религиозни дестинации. От българска страна във форума взеха участие Министърът на туризма Николина Ангелкова, представители на Парламента и правителствени комисии, свързани с туризма, туроператорски фирми, туристически сдружения, кметове и зам.кметове на туристически общини.

Русия бе представена от ръководителя на Федералната агенция по туризъм Олег Сафонов, изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите на Русия Майя Ломидзе, депутати, представители на федерални отраслови администрации, организации за икономическо сътрудничество, туристически сдружения и компании, търговско-промишлени палати, синдикалисти, учебни заведения и др.

Особено показателна за интереса към Велинград и наличието на политическа воля от руска страна бе срещата на кмета на общината д-р Костадин Коев и председателя на СХРВ Златко Златанов с Олег Сафонов .Ръководителят на Федералната агенция по туризъм получи покана да посети СПА столицата на Балканите.

Коментарите са изключени!